Футболистът на Борусия Дортмунд Мариус Волф ще трябва да плати глоба в размер на 200 000 евро заради шофиране без книжка.  Според Mainpost крилото е спипан да кара без шофьорска книжка на 24 май 2018 година. Това не е първият случай, в който той нарушава правилата.

Две години по-рано Волф е хващан многократно с превишена скорост, заради което е губил книжката си. Сега той остава без свидетелството си за управление на МПС за срок от три месеца. Куриозното е, че Мариус не знаел къде се намира книжката му заради серията от глоби, които са водили до нейното серийно отнемане.

В материала се казва, че поради тази причина шофиране с несъобразена скорост от 2017 година е можело да доведе до санкция едва на следващата година.  Съдийката Патрисия Финкенбергер заявила на Волф, че той вече се нуждае не само от шофьор, който да го вози, но и от... бавачка.

Припомняме, че това не е първият случай, в който играчи на Борусия Дортмунд имат проблеми с шофьорските книжки. В края на 2014 година  се установи, че звездата Марко Ройс е карал 7 години без свидетелство за управление на МПС, за което беше глобен с цели 540 000 евро.

През декември 2016 година бившият вратар на рурци Роман Вайденфелер беше "цъкнат" да фучи със 171 км/час, което наложи отнемане на книжката му за три месеца.