Снайперистът на Борусия Дортмунд Пако Алкасер се цели в сребърната салатиера през идния сезон. Той призна, че вестфалци са изпуснали огромен аванс през пролетта, изпускайки шанса да детронират хегемона Байерн Мюнхен.

"Бяхме толкова близо до титлата през миналия сезон. Имахме девет или десет точки преднина пред Байерн, това е голям аванс. Но не успяхме да го сторим", заяви Алкасер пред телевизия "Скай спорт".

"Не е достатъчно, когато си завършил втори. Искаме този сезон да постигнем целите си. Аз се опитвам да помагам с голове, за да можем да сме с едно място по-нагоре в таблицата."

"Всеки трофей е важен, включително и Суперкупата на Германия. Тук става дума за повече от три точки - за трофей. Искаме да направим целия град щастлив. За нас ще бъде фантастично."

"Когато напуснах Барселона, исках да отиде в друг топ-клуб с топ-отбор. Имаме такъв в Дортмунд. В Борусия всички сме като едно семейство - фенове, треньори, играчи. Имаш доверие на всички и това те кара да се чувстваш добре."

"Най-голяма подкрепа получих от Аксел Витсел, Ашраф Хакими, Марко Ройс, Марио Гьотце и Мариус Волф. това са хора, на които винаги мога да разчитам. Но трябва да се отвориш за хората, да им покажеш кой си. Те са чудесни хора", заяви още Алкасер.