Кандидатът за слава Борусия Дортмунд има спешна нужда от капитана си Марко Ройс, след като потъна в поредица от незадоволителни резултати в Бундеслигата.

Техничарят получи контузия в глезена при сблъсък с Жером Русийон от Волфсбург преди близо две седмици и все още е далеч от най-доброто си състояние. Марко използва паузата покрай мачовете на националните отбори, за да тренира здраво.

30-годишният футболист получи "проблем в глезена", се казваше в официалното изявление от Борусия Дортмунд. Очевидно не ставаше дума за наранени връзки в тази област на крака, което е щастие в нещастието.

Ройс обаче пропусна сладката победа над Интер с 3:2 в Шампионската лига, дошла след аванс от два гола за италианците. Дни по-късно той влезе като резерва в Мюнхен при загубата с 0:4 от Байерн и се видя, че е далеч от оптималната си форма.

В момента Борусия има спешна нужда от своя редовен пациент - както на терена, така и в съблекалнята. В отбор с видимо качество липсват големите лидери, които да дърпат останалите напред. В играта на тима липсва нещо, за да може атракцията от офанзивния стил да бъде печеливша.

Излизането от груповата фаза на Шампионската лига минава през успешно представяне срещу Барселона на "Ноу Камп" на 27 ноември и тогава "жълто-черните" ще се нуждаят от капитана си. Той има достатъчно време, за да напипа оптималния ритъм. Ако десният глезен му го позволи...