Легендата на Борусия Дортмунд Роман Вайденфелер разкритикува играчите и заяви, че те често се крият по терена. В събота вестфалци понесоха нов удар по шампионските си амбиции, след като бяха разбити от хегемона Байерн с 4:0 в Мюнхен.

"Смятам, че твърде много играчи на Борусия се крият по терена. В отбора има лидери като Марко Ройс, Матс Хумелс, Роман Бюрки и Аксел Витсел, но целият колектив трябва да атакува и да носи отговорност, а не да разчита на отделни единици", заяви настоящият посланик на клуба Вайденфелер пред "Скай".

"Не останах с усещането, че играчите са бесни от тази загуба срещу Байерн. Борусия Дортмунд е клуб, който винаги е играл с емоция и всеки един от нас е бил мотивиран до краен предел."

"В периода 2011-2014 година Байерн имаше голям респект от Борусия дори в мачовете на своя стадион, защото знаеха, че можем да ги надиграем и да ги победим и там."

"Навярно обявената цел от шефовете на Борусия за титлата е повлияла върху представянето на отбора този сезон. Но не може отборът да се крие само зад треньора. В един момент и играчите трябва да поемат отговорност", допълни бившият вратар.