32-годишният Рувен Хенингс прави фурор през този сезон в Бундеслигата. Той вкара 10 гола за Фортуна Дюселдорф в първенството и задържа тима над зоната на изпадащите.

Сметките показват, че Фортуна (15-о място, 12 пункта на сметката) щеше да има поне шест точки по-малко, ако Рувен не беше в състава. 

Хенингс е на трето място в листата на най-добрите стрелци и изостава само от Роберт Левандовски (Байерн Мюнхен, 16 гола) и Тимо Вернер (РБ Лайпциг, 13 гола). По отношение на реализираните чисти голови положения обаче снайпериста на Фортуна е №1 с невероятните 100% успеваемост.

В събота Фортуна гостува на Борусия Дортмунд. През миналия сезон Рувен остана 90 минути на скамейката и на стадион "Сигнал Идуна Парк" практически не го познават. В Дюселдорф той влезе като резерва и игра само две минути срещу "жълто-черните".

"Беше ми трудно да гледам мача от пейката, защото всеки иска да играе срещу Дортмунд и Байерн, които са най-силните отбори в Германия. Но през този сезон очевидно ще получа малко повече игрови минути срещу Дортмунд", заяви Хенингс.

"Всеки нападател излиза с мисълта да отбележи попадение. За мен няма да е па-различно в събота. Ще направим план как можем да вземем нещо от Дортмунд. Искаме да защитим позицията си в таблицата. И за целта трябва да вземем нещо от Дортмунд", допълни снайперистът, който прави най-силния сезон в кариерата си.