Офанзивният полузащитник на Борусия Дортмунд Марио Гьотце със сигурност ще напусне отбора в края на сезона, информира телевизия Sport1.

"Ние ще търсим разговор с Марио колкото се може по-скоро и това ще се случи при подновяване на първенството. През предходните 8 седмици беше несериозно да водим такива разговори. Нямахме никакви приходи и нямаше как да преговаряме за нови договори", заяви изпълнителният директор на Борусия Ханс-Йоахим Вацке пред RTL.

Според авторитетната телевизия обаче думите на "Аки" Вацке са "хвърляне на прах" в очите на феновете, тъй като клубът няма никакво намерение да удължава контракта на Гьотце. Въпросният разговор, който клубът търси, ще бъде консенсус за изпращането на футболиста от Дортмунд.

Героят от финала на Мондиал 2014 не успя да се разбере с Борусия Дортмунд за нов договор и си тръгва като свободен агент. Интерес към техничаря обаче не липсва.

През последните седмици се появи цял списък от клубове, които са готови да го вземат в своите редици. Сред тях са Ливърпул, Арсенал, Интер, Милан, Лацио, Рома, Олимпик Марсилия, Лион, Монако, ПСЖ, Валенсия и Байер Леверкузен.