Звездата на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо не спира да изумява, избухвайки с хеттрик при снощната победа с 6:1 над Падерборн.

Английският национал реализира първия си хеттрик в професионалния футбол и стана най-младият футболист в историята на Бундеслигата, който е вкарал 30 гола.

За своите 30 гола и 38 асистенции той имаше нужда от едва 73 шампионатни мача, показва статистиката.

Санчо има на сметката си 17 попадения и 17 асистенции през сезона в Бундеслигата и по системата "Гол+Пас" е на първо място. Зад него са Роберт Левандовски от Байерн (33 точки) и Тимо Вернер от РБ Лайпциг (32 точки).

Като цяло в петте водещи първенства в Европа този сезон асът на Борусия Дортмунд е първият, който има поне 15 гола и 15 асистенции.

Куриозното е, че по системата "Гол+Пас" на европейската сцена Санчо изостава само от съотборника си Ерлинг Халанд (26 гола и 9 асистенции), който обаче записа повечето точки с екипа на австрийския Залцбург през есента.

На едно ниво със Санчо по точки пък е само бившият снайперист на Борусия  и настоящ играч на Лацио Чиро Иммобиле. Италианецът има 27 гола и 7 асистенции.

Фантастичните изяви на Санчо и впечатляващите му показатели със сигурност ще задържат и високата му цена. Той е свързван с куп европейски колоси, сред които Манчестър Юнайтед, Байерн Мюнхен, Ливърпул, Челси, Арсенал, Манчестър Сити, Барселона, Реал Мадрид, Ювентус, Интер и ПСЖ.