Бразилия - Коста Рика, мач от група E на световните финали, стадион "Санкт Петербург", Санкт Петербург, съдия Бьорн Кайперс (Хол)

Вероятни състави: 
Бразилия: Алисон, Данило, Тиаго Силва, Миранда, Марсело, Каземиро, Паулиньо, Уилиан, Коутиньо, Неймар, Жезус
Коста Рика: Навас, Калво, Дуарте, Акоста, Гонсалес, Гамбоа, Борхес, Гузман, Руис, Венехас, Уреня

Прогноза

След лошото начало на Мондиала и равенството с Швейцария, алтернатината за Бразилия срещу Коста Рика е повече от ясна - победа и то убедителна. 

Селесао ще трябва да разсеят и някои съмнения за играта си, след като наистина нещата не се получиха за тях по най-добрия начин на старта на кампанията. 

Селекционерът Тите обяви, че няма да прави промени сред титулярите, така че и Неймар ще започне. Той също ще трябва да докаже на феновете, че може да играе за отбора, след като в първия мач действаше твърде индивидуално и получи критики, че е бил егоист. 

Костариканците стартираха с минимална загуба от Сърбия и сега със сигурност шансовете им не са много добри, поне на теория, тъй като класата при съперника е твърде сериозна. Информациите за вътрешни проблеми в отбора със сигурност няма да помогнат, въпреки че бяха отречени. 

Бразилия има 9 победи в последните 10 мача срещу Коста Рика, две от които дойдоха на световни финали - 1:0 през 1990 и 5:2 през 2002. Освен това отборът на малката страта от Централна Америка има само един успех срещу южноамериканци, който е срещу Уругвай, така че всичко изглежда срещу аутсайдера в този мач. 

Бразилците ще се хвърлят здраво и ще искат да постигнат възможно по-убедителен триумф и нищо чудно да успеят да го направят. Изненади във футбола се случват често, но този път едва ли ще има такава и фаворът би трябвало да стигне до триумфа без големи затруднения. 

Резултат: Бразилия - Коста Рика 3:0