След като беше освободен от националния отбор заради контузия, българският нападател Андрей Гълъбинов се прибра в клуба си Дженоа, но травмата притеснява щаба там.

Гълъбинов има разтежение на аддуктора на десния крак, поради което отпадна от групата на България за двете контроли с Босна и Херцеговина и Казахстан.

И докато преди Нова година Андрей не беше от особена важност за клуба и дори мислеха къде и как да го продадат, сега треньорът Давиде Балардини демонстрира загриженост и казва колко е важен Гълъбинов пред вестник Кориере дело Спорт.

Адел Таарабт и Джузепе Роси не са възстановени напълно и не се знае дали ще се оправят за домакинството на СПАЛ другата седмица. При това положение остават само Лападула и ветеранът Пандев, който е използван на друга позиция или не за цял мач.

Мачът със СПАЛ и следващият с Каляри се оказват от изключителна важност за бъдещето на тима. Дженоа е с 30 точки, 5 над зоната на изпадащите, където първи е СПАЛ.

"Ако не се оправи за мача със СПАЛ, Гълъбинов е от изключителна важност за второто поредно домакинство с Каляри", казват от клуба.