Аякс - Реал Мадрид, първа среща от 1/8-финалите на Шампионска лига, стадион "Йохан Кройф Арена", начало: 22:00 часа българско време.

 

Групата на Реал Мадрид: Навас, Куртоа, Алтуб, Карвахал, Вайехо, Рамос, Варан, Начо, Марсело, Одриосола, Регилон, Кроос, Модрич, Каземиро, Валверде, Асенсио, Брахим, Себайос, Мариано, Бензема, Бейл, Лукас, Винисиус

 

Прогноза на Gol.bg:

Холандците имаха силна есен и са един от петте отбори, които не бяха победени в груповата фаза на надпреварата. Аякс беше дори на крачка от първото място в групата си, но в крайна сметка Байерн Мюнхен успя да го открадне след зрелищно равенство в Амстердам, завършило с резултат 3:3. 

В последно време обаче резултатите не са толкова добри и холандският тим бе разгромен с 6:2 като гост на Фейенорд в Ередивизие, а през уикенда допусна загуба 0:1 и като гост на Хераклес.

Все пак интересното е, че Аякс няма загубен мач като домакин този сезон. Бранителят Лисандро Магалан е контузен и отпада от състава. Френки де Йонг също е с травма и под въпрос за домакините.

Реал Мадрид оправда ролята си на фаворит в своята група от Шампионската Лига и завърши на първо място в нея, оставайки зад гърба си основния конкурент Рома, който го победи на два пъти. 

Въпреки това испанският гранд допусна две загуби от ЦСКА Москва в групата, като особено изненадваща бе тази с 0:3 на "Сантиаго Бернабеу". Сега обаче отборът се намира във възход и добра форма. Вече седем поредни мача във всички турнири е без загуба, от които спечели шест и направи едно равенство с Барселона. 

За добрата форма на гостите подсказва и победата тази събота, когато в мач от испанската Ла Лига победиха като гост градския съперник Атлетико с 3:1. Мениджърът Сантяго Солари няма особени притеснения около състава, като единствено Иско и Маркос Йоренте са под въпрос за мача.

В историята си тези два тима имат общо 12 мача един срещу друг в евротурнирите. В тях Реал Мадрид има 7 успеха, а Аякс е с 4 победи, като една среща е завършила наравно. В ШЛ Реал Мадрид има 6 победи над Аякс от общо 8 мача, докато холандците са с 2 успеха. Реал обаче спечели всеки един от последните 6 мача срещу Аякс. 

Прогноза: Аякс - Реал Мадрид 1:2