Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино започна психовойна преди финала в Шампионска лига с Ливърпул.

Големият мач ще се играе на 1 юни на стадион "Уанда Метрополитано" от 22.00 часа време.

Аржентинският спец, който е сред фаворитите за нов треньор на италианския хегемон Ювентус, заяви, че "шпорите" са изпълнили целта за сезона си.

"Тя беше да се представим по-добре от изминалата кампания. Планът на Ливърпул пък беше да спечели Висшата лига и Шампионска лига. Ние успяхме без да купим никого, а те взеха играчи за по 70 млн. евро", заяви Почетино.

През миналия летен прозорец Тотнъм се превърна в първия клуб от Висшата лига, който остана без ново попълнение. На "Анфийлд" пък се подсилиха с Алисон Бекер, Фабиньо и Джердан Шакири на обща стойност 122 милиона евро.

Относно Хари Кейн, който е контузен, Почетино каза, че голмайсторът на лондончани ще играе единствено, ако е готов на 100%. 

"Подготвяме се за финала от няколко седмици. Спокоен съм. Резултатът ще се реши от емоционална страна, не от тактическите надлъгвания между мен и Юрген Клоп", добави Почетино.

През този сезон във Висшата лига Ливърпул спечели и двата мача срещу Тотнъм с по 2:1 и мърсисайдци са определяни като фаворити във финала.