Стадион "Газпром Арена" в Санкт Петербург ще приеме финала в Шампионската лига през сезон 2020/2021. това реши изпълнителният комитет на Европейската футболна асоциация (УЕФА), а решението беше обявено пред журналистите от президента Александър Чеферин.

Стадионът, на който Зенит приема съперниците си, има вместимост от 62 315 зрители. На този стадион се състояха седем мача от Световното първенство от миналата година, което е доказателство, че съоръжението е тествано и ново. Също така стадионът ще бъде домакин на четири мача от Европейското първенство догодина.

Чеферин добави, че финалът в Шампионската лига през 2022-а година ще бъде на "Алианц Арена" в Мюнхен. Година по-късно през 2023-а най-добрите два европейски отбора ще си оспорват короната на стадион "Уембли" в Лондон.

Финалът в турнира Лига Европа през сезон 2020/2021 ще се състои в Севиля на стадион Рамон Санчес Писхуан, добави Чеферин. Словенецът обяви и домакинът на мача за Суперкупата на Европа през 2021-а година и това е стадион Уиндзър Парк в Белфаст (Северна Ирландия).

Севиля беше домакин на финала за Купата на УЕФА през 2003-а година, когато Порто (Португалия) се наложи над Селтик (Шотландия) с 3:2 след продължения.