Авторът на две попадения за Борнемут, включително и на победното срещу Ливърпул при обрата с 4:3 в неделя – Нейтън Аке, не спира да получава похвали и вече е сравняван дори с холандски легенди. 

Младокът, който по прическа напомня за Руус Гулит и Франк Райкард и играе в отбора под наем от Челси, се оказва изключително попадение за Черешките, тъй като може да играе и на различни позиции. Той би могъл да действа и в средата на терена, и в защита. 

„Той изглежда като Гулит, играе като Райкард и нанесе удар по надеждите на Ливърпул да титлата“ пише „Дейли Мейл“ в статия за холандския младежки национал, който в родината си сериозно е сравняван с Гулит. 

„Аз бих го опреличил на Франк Райкард, тъй като е тих извън терена, но и лидер на него. Страхотен талант, който има качества да се наложи в Челси“ казва треньорът му от школата на Ден Хааг Михаел Крул. 

Аке напуска скромния тим на 12, за да премине във Фейенорд, а на 15 талантът му е забелязан от Челси, който го кани заедно със семейството му на тренировъчната база в Кобъм, където те се срещат с Дидие Дрогба и това го кара да вземе решение да пристигне в Западен Лондон. 

„Беше трудно по онова време да кажа на авторитет като Лео Беенхакер, че напускам. Трябва обаче да взимаш решения, за да ставаш по-добър и да се развиваш“ казва Аке, който дебютира на 17 за Сините в края на декември 2012-а под ръководството на Рафа Бенитес. 

Той има договор с Челси до лятото на 2020-а и ако продължава да играе по същия начин, няма да бъде изненада, ако още през следващия сезон започне да получава все повече възможности за изява на „Стамфорд Бридж“.