Новият треньор на Барселона Ернесто Валверде има свой фаворит за нов десен бек и това не е защитникът на Арсенал Ектор Бейерин, твърди вестник "Спорт".

Бейерин си остава една от основните трансферни цели на "блаугранас", но специалистът предпочита да привлече Сезар Аспиликуета, който се обясни в любов на Челси преди дни.

Аспиликуета е един от големите любимци на Валверде, който искаше да го привлече още като треньор на Атлетик Билбао. Поради тази причина спортният директор на каталунците Роберт Фернандес ще се опита да договори бранителя на английския шампион.

Голямото предимство на Аспиликуета е, че той е универсален и може да играе като десен бек, ляв бек и централен защитник. През този сезон Сезар е постигнал 4 асистенции и 87% точни пасове.

Договорът на Аспиликуета с Челси изтича през 2020 година, след като беше удължен миналия декември. Той изигра 3420 минути, взимайки участие във всяка среща без прекъсване!

Задачата пред Фернандес е трудна, защото мениджърът на "сините" Антонио Конте иска да задържи своя футболист на всяка цена, пише вестник "Спорт".