Челси последва Ливърпул и също остана с пълен актив след 4 кръга във Висшата лига, след като победи Борнемут с 2:0 на „Стамфорд Бридж”. 

Успехът не дойде лесно, но Педро и Еден Азар вкараха след почивката, за да могат лондончани да продължат добрата си серия срещу опасните Черешки, за които това бе първо поражение за сезона. 

В състава на Челси Уилиан стартира на мястото на Педро и това бе единствената промяна от предишния двубой. За гостите разликите бяха три, като Лерма и Рико дебютираха като титуляри, а и Франсис Започна. Освен това Еди Хау промени формацията на трима в отбрана. 

Гостите обаче показаха бързо зъбите си, когато в 3-ата минута отнеха топката пресирайки отлично съперника и Фрейзър подаде пред вратата, но малко пред Уилсън. 

Домакините все пак овладяха инициативата и Бегович се справи с удар на Уилиан. След това Рюдигер прати топката над вратата след корнер. Франсис стреля от въздуха над целта за гостите, а Жоржиньо прати покрай вратата при една добра ситуация в 23-ата минута. 

Черешките обаче бяха опасни и в 30-ата минута Уилсън пропусна от чиста позиция при контра, след като не успя да намери добре топката, иначе бе абсолютно сам пред Кепа. 

Лондончани продължиха да натискат, но до почивката така и не стигнаха до гол, въпреки че в последните секунди на полувремето Маркос Алонсо стреля в гредата, намерен отлично от Еден Азар. 

След паузата ситуацията на терена не се промени особено, а Челси продължи да търси пробив, а гостите търсеха контраатаката и при една от тях в 58-ата минута Нейтън Аке пропусна да реализира след ъглов удар. 

Маурицио Сари реагира, като пусна Жиру и Педро и това освежи атаката на отбора. Ивенно двамата осигуриха и дългоочоквания гол, след като в 72-ата минута французинът намери испанеца, който се обърна и стреля, а след рикошет в Кук топката спря в мрежата. 

Райън Фрейзър стреля неточно за южняците, преди в 85-ата минута всичко да приключи за тях. Алонсо намери Азар в наказателното поле и белгиецът отбеляза с нисък удар, с който оформи и крайния резултат. 

Челси – Борнемут 2:0

1:0 Педро 72
2:0 Азар 85

Челси: Кепа, Аспиликуета, Рюдигер, Давид Луис, Алонсо, Канте, Жоржиньо, Ковачич (80 Лофтъс-Чийк), Уилиан (65 Педро), Азар, Мората (62 Жиру)
Борнемут: Бегович, Франсис, С. Кук, Аке, Смит (80 Айб), Гослинг, Лерма (88 Л.Кук), Рико, Кинг (80 Мусе), Фрейзър, Уилсън