Защитникът на Челси Маркос Алонсо разкри, че е близо до удължаване на договора си с клуба, след като се превърна в ключова фигура за Сините. 

И след идването на Маурицио Сари испанецът продължава да играе много силно и макар и да има договор до лятото на 2021-а е получил предложение той да бъде удължен. 

„В Челси съм спокоен и щастлив. Клубът явно също е доволен от мен, тъй като макар и до края на договора ми да има още време, ми предложи удължаване” заяви Алонсо пред вестник „АС”. 

„Вече разговаряхме и преговорите ще бъдат подновени, но така или иначе са доста напреднали. Ако всичко е нормално би трябвало да преподпиша до края на този месец” добави той. 

„Баща ми е този, който води разговорите, така че че той има думата по отношение на дължината на контракта. Все още съм на 27 години и сега мисля единствено как да играя по възможно най-добрия начин и да спечеля титли с Челси и националния отбор. По отношение на контракта си съм спокоен” каза още Алонсо, който се готви за мачовете на Испания с Уелс и Англия. 

Испанецът е един от най-резултатните защитници във Висшата лига в предишните два сезона, като през този също откри сметката си и продължава да тормози защитата на съперниците.