Прекалената самоувереност е причината за загубата на Челси от Уулвърхемптън снощи, обяви мениджърът Маурицио Сари. 

Сините водеха на почивката, но след нея допуснаха обрат, за да загубят за втори път в последните си 4 мача и вече да изостанат на цели 10 точки от лидера Манчестър Сити, с който ще играя в събота. 

„Естествено, че след такъв двубой ще загубим от самочувствието си, но това може и да е добре, тъй като понякога играчите показват твърде голяма самоувереност. След като поведохме и държахме мача в ръцете си, определено влошихме представянето си, явно смятайки, че със сигурност ще спечелим“ обясни италианецът. 

„Контролирахме двубоя до един момент, след което всичко се промени и аз трябва да разбера защо се получи така. До 55-ата минута всичко бе наред, но получихме случаен гол и играта ни се срина. Притеснен съм не от резултата, а от това, че не реагирахме както трябва след изравняването“ добави той, като заяви, че целта е топ 4. 

„И преди съм казвал, че Манчестър Сити е в друга категория, така че нашата цел е да завършим сред първите 4. Именно затова разочарованието от резултата е голямо. Трябва да печелим точки от всеки двубой и подобни представяния ще намалят шансовете ни“ каза още Сари.