Звездата на Челси Еден Азар засипа с похвали мениджъра на тима Маурицио Сари и новото попълнение на лондончани Гонсало Игуаин.

"Мениджърът харесва владеенето на топката. Той си пада по статистики. Числа. Владеене на топката. Стрелба. Голово положение. В миналото играхме повече на контраатака".

"При Сари е различно в сравнение с Антонио Конте и Жозе Моуриньо. Понякога задържаме топката и разбирам, че феновете искат да тръгнем в атака, но това е част от футбола. Все още изучаваме неговата философия".

"Добре се справяме. Харесвам този тип футбол. Сари е страхотен мениджър. Той е старец, но начинът, по който мисли, е същият като моя по отношение на футбола".

"Когато владеем топката, разполагаме с голяма свобода. Не само аз, но също и нападателят и лявото крило - Вилиан или Педро, така че можем много да се движим. Изиграл съм само два мача с Игуаин и знам, че можем да постигнем нещо голямо заедно. Челси не е Игуаин и Азар, а 25-ма играчи. Но Игуаин е фантастичен нападател".

"Той трябва малко да се приспособи към английския футбол, защото е различен от този в Испания и Италия. Игуаин има богат опит. Навсякъде е вкарвал. Той е приятен човек, тих е. Но със сигурност ще вкарва голове", заяви Азар пред "Таймс".

Междувременно бившият съотборник на Азар в Челси - Сеск Фабрегас заяви, че белгиецът винаги е говорил със суперлативи за Реал Мадрид. "Да видим какво решение вземе".

"Той е щастлив в Челси, също като семейството му. Но той обича Реал, винаги говореше за това. Надявам се, че Еден ще удължи договора си с Челси, но ако това не се случи, той ще продължи кариерата си в Мадрид", каза Сеск Фабрегас пред "Sky Sports".