Eвертън спъна Челси по пътя към Топ 4, след като срази Сините с 2:0 на своя „Гудисън Парк“. 

Голове след почивката помогнаха на Карамелите да спрат серията си от 6 поредни мача без победа над лондончани и от 12 поред без успех срещу отборите от голямата шестица. 

Челси имаше няколко добри ситуации в началото, но ги пропусна и остана с 57 точки на 6-о място, като не успя да се изравни с 4-ия Арсенал. Евертън пък подобри актива си до 40 точки и е 11-и. 

За домакините Йери Мина се появи на мястото на Курт Зума, който нямаше право да играе. Шеймъс Коулман също се завърна, а Тио Уолкот остана на пейката. За лондончани Рос Баркли и Маркос Алонсо стартираха вместо Ковачич и Емерсон. 

Гостите стартираха активно и в 6-ата минута Азар накара Пикфорд да спасява удара му. Малко след това белгиецът прати топката в гредата, а секунди по-късно Игуаин се измъкна зад защитата и стреля слабо, топката все пак мина зад гърба на вратаря на Евертън, но Майкъл Кийн успя да притича и да избие пред голлинията. Това бяха критични ситуации, но Карамелите оцеляха. 

Челси продължи да доминира преди все пак Калвърт-Люин да опита удар за домакините, но над вратата. Сините пак създадоха опасност, но ударът на Жоржиньо след двойно с Игуаин, бе уловен от Пикфорд. 

В следващите минути мърсисайдци се бранеха добре и не допуснаха някакви сериозни положения пред вратата си. В 36-ата минута домакините създадоха ситуация, но Калвърт-Люин прати топката над вратата. 

В самия край на първото полувреме Педро се разписа с удар под гредата, когато бе изведен от Давид Луис, но попадението бе отменен заради засада и в крайна сметка паузата дойде при 0:0. 

Веднага след нея обаче, Карамелите заиграха съвсем различно. Калвърт-Люин центрира опасно, но Бернард не успя да засече. Андре Гомес накара Кепа да избива опасния му удар преди Евертън да поведе. 

След корнер Калвърт-Люин се пребори с Давид Луис във въздуха и стреля, Кепа изби, но Ричарлисон реагира най-бързо и вкара отблизо, за да постави Челси в много тежка позиция. 

Гостите отговориха с диагонален удар на Алонсо, който обаче мина встрани. В същото време домакините продължаваха да бъдат опасни и Калвърт-Люин пропусна да насочи топката към вратата. 

Мачът ставаше все по-интересен и Игуаин стреля от полуволе, но Пикфорд реагира подобаващо и изби. Маурицио Сари направи две смени за Челси, но в 71-ата минута лондончани направиха дузпа. Алонсо не успя да стигне до топката, а Ричарлисон използва контакта и падна. Гилфи Сигурдсон не изпълни добре и Кепа изби, но топката се върна при исландеца, който не сбърка при добавката. 

Това пречупи гостите и Тио Уолкот можеше да напрани  успеха класически, след  като не успя да стреля добре. Пикфорд се справи с удар на Хъдзън-Одой, а в добавеното време Жиру не успя да намери мрежата с глава, като това бе всичко, което гостите направиха до края и очаквано загубиха. 

Eвертън – Челси 2:0
 
1:0 Ричарлисон 49
2:0 Сигурдсон 72
 
Евертън: Пикфорд, Коулман, Кийн, Мина, Дин, Гей, Гомес (67 Шнайдерлен), Ричарлисон, Бернард (78 Уолкот), Сигурдсон (85 Дейвис), Калвърт-Люин
Челси: Кепа, Аспиликуета, Рюдигер, Луис, Алонсо, Канте, Жоржиньо (74 Хъдзън-Одой), Баркли (65 Лофтъс-Чийк), Педро, Азар, Игуаин (65 Жиру)