Нападателят на Челси Педро Родригес влезе в историята на европейския футбол след снощната победа с 4:1 над Арсенал на финала за Лига Европа.

31-годишният испанец се превърна в първия футболист, който печели всички значими трофеи. С родния си клуб Барселона той може да се похвали още с Шампионска лига, Суперкупата на УЕФА, Световното клубно първенство, както и световен и европейски първенец с родината си. Отделно Педро се е доказал и като играчи за финалите. Той има голове в решаващите мачове за ШЛ, ЛЕ и Суперкупата.

"Това е невероятно", възкликна Педро след триумфа на Челси. "Отново гол на финал, отново европейска купа. Но най-голяма заслуга има отборът. Щастлив съм, че спечелих още един трофей. Бяхме най-добрият отбор в турнира. Идеален завършек на сезона. Много се радвам", добави Педро.

Неговият договор с лондончани е до 2020 г. Той играе на "Стамфорд Бридж" от лятото на 2015 г., когато предпочете офертата на Челси пред тази на Манчестър Юнайтед. "Сините" платиха на Барселона 27 млн. евро за правата му.

През този сезон Педро има 13 гола и 5 асистенции в 52 мача във всички турнири.