Челси – Валенсия, мач от група Н на Шампионската лига, стадион „Стамфорд Бридж“, 22:00 часа, съдия Джунейт Чакър (Тур)

Контузени за Челси: Рюдигер, Емерсон, Канте, Хъдзън-Одой, Джеймс
Контузени за Валенсия: Солер, Пичини

Вероятни състави: 
Челси: Кепа, Аспиликуета, Зума, Кристенсен, Алонсо, Ковачич, Жоржиньо, Баркли, Маунт, Уилиан, Ейбрахам
Валенсия: Силесен, Вас, Гарай, Габриел, Гая, Кондогбиа, Парехо, Феран, Гедеш, Родриго, Гамейро

Прогноза

След трудното начало Челси започва да набира скорост и срещу Валенсия лондончани със сигурност са фаворити за победата. 

Идеите на Франк Лампард започват да дават резултат, а младоците Мейсън Маунт и най-вече Тами Ейбрахам, който не спира да бележи, се превръщат във все по-важни футболисти за тима. 

На младока отноно ще се разчита да носи головете и след хеттрика срещу Вълците в събота, той самият ще  бъде пределно мотивиран да окаже подобно влияние и в Шампионската лига. 

Затова и настроението при лондончани е отлично, за разлика от ситуацията във Валенсия, където играчите продължават да бъдат силно недоволни от уволнението на треньора Марселино и загубата от Барселона с 2:5 в събота ясно показа това. 

Ако се добави и факта, че в досегашните 6 мача между двата тима Валенсия няма победа (3 загуби и 3 равни), ситуацията за испанците не изглежда никак розова. 

През миналия сезон Челси записа 12 победи и 3 равни по пътя към купата от Лига Европа, но сега разбира се нивото е различно, а и промените около отбора не бяха малко. 
 
Ситуацията в защитата на лондончани не е особено добра, тъй като тимът не спира да допуска голове, а и сега ще трябва да води играта, което може да го направи уязвим за контрите на съперника. 
 
Независимо от това обаче, Лампард би трябвало да се наслади на успех в първия си мач като треньор в Шампионската лига. Мачовете на Челси до момента са доста резултатни, като надеждите са, че и сега повечето попадения ще бъдат във вратата на противника. 
 
Резултат: Челси – Валенсия 3:1