Челси – Брайтън, мач от 20-ия кръг на Висшата лига, Лондон, ст.: "Стамфорд Бридж", начало: 17.00 часа наше време

Вероятни състави:

Челси: Куртоа, Кейхил, Кристенсен, Аспиликуета, Алонсон, Дзапакоста, Канте, Дринкуотър, Фабрегас, Азар, Мората
Контузени: Луис, Мусонда
Наказани: Няма

Брайтън: Райън, Бруно, Дъфи, Дънк, Бонг, Марч, Прьопер, Стивънс, Нокер, Грос, Хемед
Контузен: Сидуел
Наказан: Браун

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

Челси няма право на грешна стъпка срещу "чайките", след като в предния кръг изпусна да победи Евертън на "Гудисън парк" – 0:0. Антонио Конте няма сериозни кадрови проблеми. Единствено с контузия е Давид Луис, който и без това изгуби титулярното си място при шампионите и не е изключено да напусне.

Лондончани спечелиха последните си пет домакински мача във Висшата лига, в които допусна само два гола и ще се опита да продължи с отличната си серия. Преди нея "сините" паднаха на "Стамфорд Бридж", но това стана от страховития отбор на Манчестър Сити (0:1).

От началото на сезона пък "чайките" летят по-високо, отколкото са очаквали. Брайтън има 21 точки преди да се преполовил сезонът и по всичко изглежда, че ще стигне до магическата кота от 40 т., което ще му гарантира оставане във Висшата лига. Отборът обаче загуби последните си три гостувания и в тях допусна 5 гола – средно по 1,6.

Челси и Брайтън за първи път ще се срещнат помежду си във Висшата лига. През сезон 1988/89 те играят един срещу друг във втора дивизия и лондончани печелят и двата мача без допуснато попадение – 1:0 и 2:0. Нашата прогноза е, че домакините нямат да имат проблеми срещу приятната изненада в Англия и днес.

Прогноза: Челси – Брайтън 2:0