Челси официално потвърди и завърши трансфера на Тимо Вернер от РБ Лайпциг, след като за трансфера се знаеше така или иначе от доста време. 

Германският национал пристига на „Стамфорд Бридж“ с договор за 5 години, който ще му носи 9 милиона паунда на година в отбора. 

Трансферната сума е 45 милиона лири или 50 милиона евро, каквато бе неустойката на нападателя. Остава само играчът да премине медицинските тестове, за да бъде окончателно трансфера приключен. 

„Щастлив, че идвам в Челси. Това е много горд момент за мен, защото ставам част от толкова велик клуб. Разбира се, че искам да благодаря на РБ Лайпциг и феновете на отбора за тези фантастични години. Завинаги ще бъдете в сърцето ми. Очаквам с нетърпение следващия сезон и съм сигурен, че ни очаква светло бъдеще“ заяви Вернер пред сайта на клуба. 

Той е второто ново попълнение на лондончани след Хаким Зиеш от Аякс, като за периода си в Лайпциг се отчете с 93 гола и 40 асистенции в 157 участия. 

„Ние сме силно развълнувани от това, че Тимо избра да се присъедини към Челси. Той бе искан от много силни отбори и нямаме търпение да започне да играе при нас“ каза директорът на Сините Марина Грановская.