Черно море победи Черноморец Балчик с 5:1 в контролна среща, играна на стадион "Младост" във Варна. Варненският тим стигна до успеха след като изоставаше в резултата.

Гостите откриха резултата още в 5-та минута. Валентин Йосков се възползва от грешка на играчите на Черно море при изнасянето на топката и успя да вкара от границата на наказателното поле за 0:1. Черно море изравни в 16-та минута чрез Жоржиньо.

В 21-та минута Черноморец можеше да вкара нов гол, но след удара на Виктор Митев от пряк свободен удар топката се отби в напречната греда. При ответната атака Лъчезар Йорданов успя да вкара втори гол за Черно море.

В 55-та минута домакините отбелязаха трети гол. Родриго Енрике стреля от около 25 метра фронтално срещу вратата на гостите и вкара за 3:1. В 76-та минута с хубав удар от около 20-тина метра по диагонал леко вляво Родриго Енрике вкара втория си гол в мача и направи резултата 4:1.

В 83-та минута Мартин Костадинов проби отляво, премина защитник на гостите и стреля, но за късмет на Черноморец топката се отби в напречната греда. В 88-та чинута Георги Илиев оформи крайното 5:1, като преди това на два пъти играчи на домакините нацелиха гредите на вратата на гостите.