Още по темата

 

Треньорът на Черно море Илиан Илиев смята, че загубата от Левски с 1:5 е основно заради слабата игра на "моряците" в защита.

"Където и да погледнем бяхме зле, което е необяснимо, говоря за дефанзивен план. Неприятният резултат се дължи на ужасната ни игра в защита. Абсурдно е, искам да се извиня на нашите фенове за това представяне отзад. При центриране им влезе първият гол, после веднага вторият.

Вкарат ли ти водещите отбори два бързи гола, става лошо. Положенията, които те създадоха като игра, дойдоха от центрирания, на които за мен вратарят и защитата могат да реагират далеч по-добре. Вкарахме гол, но допуснахме пет, което е нетипично за нашия отбор. Умора със сигурност няма, срещу Левски на "Герена" не виждам да има по-голяма мотивация.

С 3-4 мача затрихме добрите впечатления, които оставихме през годината. Ще имаме сериозни разговори през седмицата. Тръгнахме да играем мачле, да се надиграваме с Левски и забравихме за нашата врата. Форматът е такъв, че ако се съкратят точките на две, ще има интрига в плейофите, не се прави у нас.

Форматът обаче не ни е виновен за головете в нашата врата. Хванаха ни на центриране от аутлинията, абсурдно е. В другия мач трябва да сме по-стегнати, по-отговорни. Четвъртото място пак е някакъв стимул. Дадохме шанс на Мартин Костадинов, защото имахме футболист, който не иска да си продължи договора.

Трябва да излезеш и да защитиш клуба, за който играеш. Като не иска да преподпише, пуснахме Марти. Говоря за Кононго. Момчето чака за чужбина. Щом чака, ние не можем да го чакаме. Дадохме шанс на Дани Кики, неговият договор свършва. Левски ни вкара гол с втората си опасна атака от корнера. 

След това всички голове можеха да се предотвратят според мен. Доволен съм от футболистите като цяло от представянето им през годината. Имаше сривове като този днес, но съм доволен цялостно. Има футболисти, от които сме очаквали повече, други преизпълниха. Трябва всеки да играе с желание, не сме отбор да играем за един човек, който да ни решава мачовете", каза Илиев.