Бившият президент на БФС Валентин Михов смята, че от централата трябва да направят компромис с ЦСКА и отборът да бъде оставен да играе в родния елит.

Още по темата

 

Апелът му обаче идва малко късно, тъй като Васил Божков вече е решил - ще стартира с отбора от окръжните групи, както се казва на чисто. 

"Това е единственото решение. Тук не става въпрос за харесване. Крайно време е хората в България да разберат, че футболът е преди всичко бизнес. Идеализмът вече отмина. Навсякъде в Европа се правят инвестиции, само тук всичко е криворазбрано. Като привърженик на ЦСКА смятам, че единственото решение е клубът да остане в А група и няма друг път.

"Участие във В група ще е краят. Не само ЦСКА, всички в българския футбол ще изгубят от подобен вариант. Той е просто апокалиптичен. Не искам изобщо да се замислям как ЦСКА ще извърви пътя на Рейнджьрс и Ювентус", коментира Михов, цитиран от "Тема спорт".

"Много хора помогнаха да се стигне дотук. Направиха се апокалиптични грешки. След управлението на Васил Божков ЦСКА попадна на доста неадекватни управленци", добави още той.

"Сега БФС трябва да направи някакъв компромис с ЦСКА. Колко вече компромиси са правени?! Преди години се направи реверанс на Берое, а и на други клубове. Кому ще е нужно да се изхвърля ЦСКА във В група? Разберете, никой няма да спечели от това. И аз като президент на БФС съм правил много компромиси, така че не виждам проблем да се намери подходящ вариант", коментира още Михов.