Бившият президент на ЦСКА, БФС и на ПФЛ Валентин Михов даде любопитно интервю ТВ7. Михов се изказа за финансовото състояние на червените и за цялостната ситуация в родния ни футбол.

"Имаше заговор ЦСКА да бъде въведен във фалит още през 2008 година. Още тогава имаше едно изречение: "ЦСКА се готви за фалит". Тогава се направиха компромиси, но БФС имаше позитивното отношение ЦСКА да остане в "А" група."

"Минаха няколко години и се стигна до същия казус. Последните години се оказа пагубно несъответствието на това, че някои искаха, но не можеха да управляват клуба."

"Не може да ти дадат директива до март да направиш план за погасяване на задълженията и да не го направиш. Можеха да се направят срещи с НАП, с футболистите, да се дадат процент от дължимите пари и другите да се разсочат."

"Не разбирам как хора с възможности не направиха нищо. Още от януари да бяха започнали, БФС можеше да им даде отсрочка, важното бе да се види, че се прави нещо."

"Имаше предложение аз да поема ЦСКА, но имаше започнати и недовършени неща от предното ръководство, които не ми харесаха. С удоволствие бих водил ЦСКА, но си направих сметката, дали мога да се справя."

"Най-голямата глупост бе да се направят клубовете акционерни дружества. Така всеки собственик всъщност дава заем на отбора, но в един момент, когато си отиде, вместо да е издържал клуба, се оказва, че го е вкарал в заем и е нормално да си иска парите."

"ЦСКА плаши някои хора в България. Без да се обиждат другите отбори. В последните години Лудогорец направи много, но да стигне нивото на ЦСКА и Левски трябва да минат много години".

"Това са бутици като имена, минало, успехи. Много ръководители във футбола почнаха да си мислят, че всичко започва от тях. Аз така изгорях през 94 година. Парите ме победиха", заяви Михов.