Водещата френска спортна медия "Екип" потвърди, че нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга е трансферна цел на полуфиналиста в Лига Европа Олимпик Марсилия. Такава новина излезе още преди няколко месеца.
 
"Според нашата информация от Марсилия са набелязали Каранга като потенциално попълнение за следващия сезон. Бразилският нападател (27 г.) има договор с ЦСКА до 2019 г.
 
Той пристига в България в началото на миналата година, а през този сезон има 24 гола в 25 мача в първенството", се казва в част от материала на "Екип", цитиран от "Тема спорт".
 
Друга френска медия - So Foot, която следи източноевропейския футбол, също публикува статия за евентуален трансфер на Каранга в Марсилия. 
 
"През изминалите две години Марсилия похарчи 200 млн. евро за трансфери. Затова през лятото клубът ще е по-пестелив на пазара, а и УЕФА следи под лупа дали спазва финансовия феърплей. Голяма сума може да се плати само ако се стигне до крупна продажба на звездата Флориан Товен.
 
Каранга е интересен играч, който не е познат във Франция, но е истинска сензация в България. Бразилецът може да стане опция №3 на треньора Руди Гарсия за върха на атаката след Костас Митроглу и Валер Жермен.
 
Марсилия все още проявява интерес към нападателя на Селта Яго Аспас (30 г.), но той би струвал много по-скъпо от Каранга. А тимът ще трябва да инвестира и в защитници през лятото. Така че трансфер на Каранга изглежда напълно възможен", пише So Foot.