ЦСКА е пропуснал да вземе една от най-големите звезди на световния футбол в момента - Мохамед Салах.
 
Това е станало през 2012 година, свидетелства бившият играч на „армейците Илия Дяков. Той от години работи в страната на фараоните, а Мо е минал през него в школата на „Пепси". Той вижда, че момчето има огромен потенциал, което Салах доказва при първите си стъпки за мъжете в Ел Мокаулун. Талантът бързо се прочува в Египет, но никой в чужбина не знае за него.
 
Това кара Дяков да се свърже с Георги Димитров, който от своя страна да го препоръча на шефовете на тима. Според Дяков ЦСКА трябвало да плати най-много 200 000 долара за Салах, но за такъв диамант сумата е направо смешна в сравнение с цената му в момента.
 
Легендарният защитник Джеки бързо се нагърбва със задачата и предава думите на Дяков на ръководството. И двамата обаче са отрязани набързо.
 
От Борисовата градина обявяват, че нямат место за чужденци извън ЕС, но ще имат едно наум в бъдеще. Това обаче така и не се случва.
 
Богат египтянин, който има връзки в Швейцария, отваря очите на Базел за него. „Синьо-червените" за разлика от „армейците", не се колебаят и веднага го купуват. Останалото вече е история.
 
Дяков и в момента е в Египет, където си търси нов отбор. Преди време именно той препоръча Стойчо Мла денов на ЕНПП. Бившият футболист на ЦСКА е категоричен, че в школата на „Пепси" има момчета, които веднага може да заиграят във всеки един роден гранд.
 
Един от тях бил копие на Ди Мария, но на този етап нито един от големите родни клубове не е проявил интерес към него, въпреки че Дяков отново е звъннал един-два телефона на приятели, които са препоръчали наляво и надясно.