ЦСКА завърши сезона с победа, след като надви с 1:0 Берое на "Българска армия" в среща от 36-ия кръг на Първа лига. 

Този мач бе без никакво значение за домакините, докато гостите имаха хипотетични шансове за бараж, за Лига Европа, но това минаваше при успех на "Армията" и издънка на Левски срещу Верея, като нито едно от двете не се случиха.

Така след този успех отборът на Христо Янев финишира с актив от 81 точки в класирането и на втората позиция в класирането, докато заралии завършват на 4-ото място с актив от 62 точки. 

Единственото попадение в срещата бе дело на Десподов, който се разписа от дузпа в 67-ата минута и по този начин донесе успеха на своите.


Срещата започна със спокойно темпо и нито един от двата тима не пое инициативата в самото начало. В 21-ата минута Цонев се измъкна на добра голова позиция сам срещу вратаря, но отправи удар встрани вратата.

Малко след това отново младокът от редиците на заралии имаше отличен шанс пред себе си, но и този път ударът му излезе в аут. 

През следващите минути нямаше интересни ситуации, но в 42-ата Божидар Чорбаджийски игра с ръка в наказателното поле, но съдията прецени, че в действията му няма умисъл и не отсъди дузпа. 

Две минути след почивката Берое нацели греда след прекрасне удар на Цонев, а в 63-ата минута домакините получиха правото да изпълнят дузпа, след като Десподов бе фаулиран от Райнов в наказателното поле. Зад топката застана Десподов, който успя да реализира. 

В 76-ата минута Черниаускас спаси чист гол на Берое, след като отрази удар с глава на Камбуров. До самия край на срещата резултатът остана непроменен, като Негруц също направи пропуск пред вратата на ЦСКА.

ЦСКА-СОФИЯ - БЕРОЕ 1:0

1:0 Кирил Десподов 66 д.

ЦСКА-СОФИЯ: 30. Черниаускас, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 10. Алберг (74 - Митрев), 15. Малинов, 16. Лое, 17. Енрике, 18. Георгиев, 19. Десподов, 25. Барт (82 - Йорданов), 26. Антов

БЕРОЕ: 12. Перниш, 3. Желев, 7. Райнов, 8. Охене (70 - Негруц), 9. Камбуров, 10. Цонев (86 - Иванов), 13. Ахмед, 15. Динков, 16. Адамович, 18. Бригидо, 20. Леони