Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро е притеснен от ръста на футболистите от ФК Рига преди утрешния първи мач между двата отбора от първия квалификационен кръг на Лига Европа в София.

"Рига разполага с много високи футболисти. Това е може би най-високият отбор, който съм виждал. Повече от половината си голове те са вкарали от статични положения. За по-голямата част от играчите им това ще бъде първи мач в Европа и очаквам да бъдат много мотивирани. Имат и добър треньор с опит в Германия", коментира Ел Маестро.

Той все още не е решил за участието на Кирил Десподов в мача.

"Кирил Десподов не е готов на 100 процента. Той е важен играч за нас. Има възможност да играе, но има вероятност да го запазим за реванша в Рига, когато трябва да бъде готов. Стойчо Атанасов е контузен", обясни той.

Специалистът на този етап не си прави планове за дълга кампания в Лига Европа.

"Реалистично погледнато не очаквам да стигнем много далеч. В първия кръг не ни се падна отбор от Люксембург или Лихтенщайн. За втория отборът от Австрия (Адмира Вакер) е много сериозен съперник. Да говорим за групи е твърде рано. Гледаме кръг за кръг", заяви Ел Маестро, който призна, че се чувства леко нервен преди първия си официален мач на кормилото на ЦСКА-София.