Още по темата

 

Фернандо Каранга ще получава изключително висока заплата в китайския Хенан, пише "Тема спорт". Според запознати месечното му възнаграждение там ще е близо 100 000 долара или заплата, многократно по-висока от тази, която е взимал на "Армията".

Подобна сума е напълно стандартна в китайското първенство за чужденци, които не са реномирани в световен план. Отделно по контракта на Каранга с Хенан ще има и редица тлъсти бонуси при определени постижения. Агентът на играча - Андерсон Насрала обяви, че Каранга се е разбрал с Хенан за 3-годишен контракт. Тарторът на Сектор Г Иван Велчев също коментира заплатата на Каранга в социалните мрежи: 
 
"Искам да ми обясните как се задържа футболист, като не иска да играе за отбора, отказва да тренира и започва да върши... Как точно да стане, след като отива в Китай на 50-60 хиляди долара заплата. Или да остане от любов към феновете?!", написа Велчев във Facebook.
 
ЦСКА ще получи над 6 милиона лева по сделката за Каранга. Според някои източници армейците ще приберат 3,5 милиона евро с бонусите. При всички положения средствата, които ще постъпят в касата на клуба, ще са над 6 милиона лева.