Крилото на ЦСКА-София Едвин Джеси игра за националния отбор на Гана вчера. Той бе титуляр по десния фланг на атаката в квалификацията за Купата на африканските нации срещу Кения. Родината на Джеси обаче сензационно загуби с 0:1, въпреки че игра цели 30 минути с човек повече и се скъса от пропуски.

Самият Едвин се представи слабо. Той беше заменен още на почивката, след като не осъществи нито един опасен пробив и до голяма степен бе изолиран от играта на отбора. Любопитното е, че на негово място се появи футболист, който бе изключително близо до подпис с ЦСКА-София – централният нападател Рафаел Двамена. И той обаче не успя да помогне на Гана да се спаси от загубата срещу Кения. Дори напротив – Двамена се превърна в големия грешник, след като изпусна стопроцентово положение сам срещу вратаря.

Той бе основната трансферна цел на армейците в началото на 2017 г., когато бе собственост на втородивизионния австрийски Аустрия Лустенау. Двамена обаче предпочете да премине в Цюрих и след 51 мача и 21 гола през това лято бе продаден на елитния испански Леванте.