Звездата на ЦСКА Мауридес вече привлича интереса на други клубове след едва 2 месеца на “Армията”. Елитният турски Трабзонспор е готов да отправи предложение за нападателя, твърди местният журналист Ахмед Конанч в социалната мрежа Twitter. 

Според негова публикация Трабзон ще следи Мауридес през есента и има намерение да излезе с оферта след отварянето на трансферния прозорец през януари. По-големият брат на нападателя – Майкон, играе в Турция, като е основна фигура в Галатасарай.

Той е заявил пред местната преса, че Мауридес проявява желание да премине в тази страна. “Брат ми иска да играе в Турция”, казва Майкон по адрес на Мауридес.

Таранът бе в югоизточната ни съседка през уикенда, когато посети именно своя роднина. Армейците бяха пуснати в двудневна почивка и Мауридес ги използва, за да разгледа Истанбул заедно с брат си и половинката си.

Трабзонспор върви шести в Турция след изиграването на първите четири кръга, а в миналия сезон завърши пети. Шесткратният шампион на южната ни съседка гони класиране в Европа, а голяма звезда в състава е Бурак Йълмаз.