Треньорът на ЦСКА Нестор ел Маестро подходи с ирония към въпрос, който го върна към мача с Левски, който червените загубиха с 0:1.

Специалистът обяви, че знае, че Левски е фантастичен, невероятен отбор - най-добрият отбор в света, но неговият тим ще е по-напред от сините в края на първенството.

“Знам, че Левски е фантастичен, невероятен отбор. Най-добрият в света. Но ние сме заедно в класирането. За мен класирането е най-важното, но това, явно, не е така за вас, медиите". 

"Трябва да побеждаваме. Уверявам ви, че в края на първенството ще сме в по-добра позиция и няма да сме най-лошият отбор в света. Ще сме преди Левски".

"Смятам, че е твърде рано да говорим кой ще спечели първенството. Не смятам, че ако спечелим мачовете срещу Левски и Лудогорец, ще станем шампиони. Това не е сигурно".

"Играя по начина, по който виждам футбола и по който аз искам. В кариерата ми не съм оставал без трофей. Вече казах, че в България всички разбират от футбол".

"Може и да съм луд. Може би аз съм единственият луд човек в България, който гледа класирането. За мен офанзивният футбол е да вкарваш голове. Вкарали сме най-много, повече от Левски".

"Няма смисъл да спорим. Изобщо не става въпрос за мен. Моята работа е да искам да печеля трофеи. Работя упорито и ще видим къде ще свършим”, каза Ел Маестро след днешната домакинска победа на неговия тим с 3:0 над Етър.

Относно за мача срещу болярите, треньорът сподели: “Статичните положения не са ни основното оръжие, но също не вкарваме от тях за първи път. Статичните положения са сериозно оръжие в съвременния футбол. Разбира се това не е основният начин, по който ще преодоляваме нашите съперници".

"Не беше неочаквано Етър да ни затрудни в първите минути, защото пристигнаха в добра форма. Не очаквахме лесен мач и се радвам, че го спечелихме по този начин. Срещата премина по начин, по който ние искахме. Показахме добро ниво на интензитет. Когато играеш по този начин, рано или късно вкарваш".

“Десподов е бъдещето на българския футбол, един от най-добрите футболисти. Страшно важен е за нашия отбор. Постоянството му не е най-силното му качество, защото е млад. Повтарям - много важен играч и днес го доказа”, завърши Ел Маестро.