Още по темата

 

Един от родните футболисти, играли с успех в Англия - Светослав Тодоров, говори пред "Тема спорт" във връзка с възможността Кирил Десподов да премине в отбор на Острова.
 
През 2001 г. Тоди е трансфериран от Литекс в Уест Хям, а най-големите си успехи постига с екипа на Портсмът. Тодоров става голмайстор на Чемпиъншип през сезон 2002/03 г. с 26 попадения. Тежки контузии обаче му попречиха да изиграе повече мачове. Той беше треньор в ЦСКА - през пролетта на 2017 г. водеше дубъла във Втора лига.
 
"Десподов е много бърз и интензивен футболист, който притежава динамика. Ако премине в Англия, ще му бъде трудно да се адаптира директно. Просто първенството там е много различно. Необходим е известен период, за да свикнеш. Но аз съм сигурен, че ако заиграе на Острова ще се справи, защото е перде. И на мен ми беше трудно в началото, трябваше да минат немалко мачове, но постепенно се наложих. Дано трансферът на Десподов в Англия да стане факт. Това ще е добре както за футболиста, така и за ЦСКА. Клубът се нуждае от възвращаемост на инвестираните средства. Освен това такъв трансфер ще донесе още повече авторитет на ЦСКА", каза Тодоров, който в момента живее в Англия.