Още по темата

 

Ръководството на ЦСКА ще има среща днес, на която ще бъдат обсъдени селекционните въпроси. В София вече са треньорът Нестор Ел Маестро, както и консултантът Люпко Петрович. Силните фигури в клуба ще коментират евентуални попълнения, както и напускащи. За зимната селекция са предложени играчи както от страна на Ел Маестро, така и от главния мениджър Стойчо Стоилов.
 
Възможно е част от футболистите, които не са нужни в първия тим, да бъдат преотстъпени. Към десния бек Стойчо Атанасов сериозен интерес проявява втородивизионният Арда, а червените са готови да дадат под наем и лявото крило Александър Георгиев, който през есента бе в Септември Сф.
 
На 99% е сигурно, че клубът ще преотстъпи Атанасов и Георгиев през пролетта. До този момент ЦСКА се раздели с един играч - бранителя Александър Дюлгеров, който разтрогна по взаимно съгласие. Георги Китанов остава в Черно море, Пламен Гълъбов и Никола Колев пък продължават и напролет в Етър.
 
Селекцията на армейците ще бъде малка, като новите ще са не повече от трима. Клубът се оглежда за попълнения основно в защита и на позицията зад нападателя. Трансфер на звездата на Ботев Пд Тодор Неделев вече не стои на дневен ред. Самият футболист обяви, че ако бъде продаден през зимата, дестинацията му със сигурност ще е чужбина.
 
Не е ясно дали за старта на подготовката ще има нов футболист. Преди година за първото занимание се явиха 3 попълнения - Жеферсон, Алберг и Бланко. От тях само бразилският бранител все още е в отбора, но е възможно да закъснее за началото.
 
ЦСКА започва подготовка утре сутринта в Панчарево, където ще се готви до 13 януари. Следва лагер в Испания от 15-и до 29-и. До този момент клубът е обявил една контрола - с втородивизионния немски Бохум на 16-и. Планирани са и два спаринга след завръщането от Пиренеите.