Ботев Пловдив - ЦСКА, двубой от 20-ия кръг на "А" група, стадион "Христо Ботев", 14:00 часа.

Групата на ЦСКА за мача:

Вратари: 12. Томас Черни, 92. Райс Мболи

Защитници: 6. Джаскън Менди, 11. Наманя Милисавлевич, 14. Валентин Илиев, 19. Апостол Попов, 21.Венцислав Василев, 25. Ангел Грънчов, 37. Жереми Фо-Поре

Полузащитници и нападатели: 5. Тодор Янчев, 7. Мамади Сидибе, 8. Николай Дюлгеров, 10. Марсиньо, 15. Браян Хауърд, 17. Мартин Петров, 18. Ивайло Чочев, 20. Омар Косоко, 23. Емил Гъргоров, 45. Григор Долапчиев, 71. Антон Карачанаков.

Наказани: няма

Контузени: Бруно Морейра

Прогноза на Gol.bg: Изключително труден за познаване мач и каквато и категорична прогноза да се даде няма да бъде правилно и коректно.

Ботев има много силен отбор и тимът спокойно можеше да гони титлата, но направи поредица от гафове и се срина в класирането. ЦСКА пък записа две последователни загуби от Лудогорец и Черно море, но след това удари Нефтохимик и Локо София и отново се върна на победния път.

Двата отбора са в люта битка за третото място, като разликата между тях е само една точка в полза на армейците. Стойчо Младенов ще разчита на най-доброто, с което разполага в момента, като единствено Бруно Морейра е контузен, но той не е водещ футболист.

Мартин Петров отново ще излезе титуляр за ЦСКА. Той започна да възвръща формата си и в последните два мача заби три гола.

Домакините от Ботев също имат своите кадрови проблеми и Станимир Стоилов няма да може да разчита за днешния мач на трайно контузените си футболисти, като Мариян Огнянов, а Тодор Неделев едва ли ще започне титуляр.

В последните десет мача между двата отбора, Ботев има едва една победа над ЦСКА, която е отпреди доста години.  В общата статистика ЦСКА е далеч по-добрият отбор от двата. "Червените" имат 68 победи срещу 25 загуби и 20 равенства.

Всичките 25 победи на Ботев обаче са именно в Пловдив, като там "червените" са записали 24 успеха на сметката си.

Армейците имат най-добрата защита в "А" група и трудно допускат голове, а в атака днес ще вкарат поне едно попадение, тъй като Мартин Петров и Емил Гъргоров сериозно се разиграха в последните кръгове.

ЦСКА си е ЦСКА и именно в такива мачове се вижда истинската стойност на отбора. Всичко това ни кара да заложим за минимална победа на "червените".

Резултат: Ботев Пловдив - ЦСКА 0:1