Капитанът на ЦСКА Николай Бодуров няма да играе в срещата-реванш от полуфиналите на турнира за купата на България между столичани и Ботев Пловдив, реши Дисциплинарната комисия (ДК) към Българския футболен съюз (БФС).

Той беше наказан заради "наплюване" на естонския халф Богдан Вашчук по време на нулевото равенство срещу Левски през уикенда.

СК глоби с 3300 лева ЦСКА заради проблеми с феновете, с 8000 лева старши треньора Любослав Пенев "за повторно уронване на престижа и създаване на негативизъм към българското съдийство", с 3000 лева Кристиян Малинов по същата причина и с 400 лева Бодуров. Така общо глобите за "червените" възлизат на 14700 лева.

Другият лагер също отнесе солидни глоби. Изпълнителният директор на Левски и бивш служител на БФС Павел Колев беше глобен с 5000 лева заради коментари за съдийството. Феновете донесоха още 4300 лева глоби и така "сините" ще се разделят с общо 9300, а като цяло двата отбора ще трябва да внесат 24 хиляди лева в касата на БФС.

Ето и решението:

"По сезиране на Комисия „Етика и феърплей“ към БФС за наплюване на състезател, на основание чл. 22, ал.2, б.И, колонка 4 от ДП /2018/2019/ – ДК наказва Николай Бодуров – състезател на ЦСКА със спиране на състезателни права за 1 среща и с глоба в размер на 400 лева."

По време на днешната си пресконференция преди двубоя с Ботев за Купата на България в сряда, треньорът на ЦСКА Любослав Пенев коментари, че Бодуров е включен в групата за двубоя, но все още не е запознат с решението на Дисциплинарната комисия.

Обявеното по-късно решение на Дисципа сочи, че Николай Бодуров ще пропусне мача с Ботев.