Още по темата

 

ЦСКА ще има нов стадион, категоричен е адвокатът на клуба Станислав Трендафилов, който присъства на днешното заключително обществено обсъждане на проекта за нов ПУП на Борисовата градина. То се проведе в сградата на УАСГ.

Той разкри още, че има чуждестранни инвеститори, които ще участват в изграждането на съоръжението, тъй като били убедени, че “ЦСКА е световен проект”.
 
“Не съм чул един сериозен аргумент някой да каже какво пречи изграждането на нов стадион или пълната реконструкция на стария - без излизане от чашата на сегашния. Чуваме бегло преосмисляне на становището, че ще се разреши изграждане на козирки на част от трибуните", каза още той.
 
"ЦСКА не е собственик на имота. Работим с държавата. Седим на една позиция с министър Кралев. От наша страна и дружеството собственик на съоръжението е постъпило предложение за промяна на проекта и считаме, че то трябва да бъде прието", допълни адвокатът.
 
"Това може да се проточи с години. Виждаме този проблем. Едно евентуално преразглеждане на плана доста би забавило процеса на евентуалното изграждане на стадиона. Борим се с всички юридически средства. Обществото стои зад нас, над 1 млн. души зат зад този проект, цяла София…Виждате, че днес в залата има повече фенове. Ще се борим. Стадион ще има", обяви Трендафилов.
 
"Искаме да направим стадион. Той е от значение не само за София и парк “Борисова градина”, но и за цялата държава, защото този стадион би приел мачове и на други български отбори от календарите на УЕФА и ФИФА. По принцип винаги седи варианта да се помисли за друг стадион, но това е чисто инвестиционно решение. С оглед, че това е домът и храмът, за нас не стои на дневен ред този стадион да го няма там. Няма такъв вариант. Ще има стадион  на мястото на сегашния стадион", продължи той. 
 
"Към този момент чуждите инвеститори са убедени, че ЦСКА е един световен проект. Те знаят марката “ЦСКА”, която е позната и в Европа. Така че към момента имаме тяхното намерение и готовност да инвестират. Не мога да ви отговоря колко биха чакали. Дори този инвеститор да се отдръпне от нашия проект, пак казвам: стадион ще има”, завърши адвокат Трендафилов.