Легендата на ЦСКА и българския футбол Георги Димитров-Джеки говори пред Блиц Спорт. Той бе потърсен с въпроси, свързани с трусовете в ЦСКА-София, както и всичко останало около отбора.

„Всичко там е някаква суматоха, някаква лутаница. Никой не знае за какво става въпрос. Не знам дали някой знае каква е точно целта на клуба, каква е идеята. Води се някаква пропаганда като навремето при Гьобелс в националсоциалистическа Германия. Само рекламират този, онзи. Пътуват там, кой пътува, кой такова, а накрая никакви резултати. Хората не ги интересува вече. Това е страшното, че не може вече фенове на ЦСКА да не се интересуват. Няма никаква реакция, това е плашещо. То не е и само за тях, за всички отбори се отнася. Търсят причината, където не е, в други отбори, в Лудогорец, в съдии“, каза бившият играч.

„Вече е някаква апатия. Имаше сумати хора с Титоград. Тия туристи, ако бяха някакъв нормален отбор, щяха да водят с 2 гола на полувремето. Там лъснаха нещата. Какъв е този маниер на управление, никой да не знае за какво става въпрос?“, продължи Димитров.

На въпрос в коя фаза на играта ЦСКА-София показва повече слабости, Джеки отговори по следния начин: „То няма нищо. В един момент медиите гръмват: „най-добрият футболист Антов“. Той го няма никакъв на картата. Преди беше Чорбаджийски, сега Митко Митков бил голямото откритие. Те не знаят, че Митака е ловешко произведение на изкуството. Все едно, че е Диего Марадона. Той не се е учил в ЦСКА. То и Лупи беше голям цесекар. Доведе един от „Боливуд“, ама не можахме да го видим тоя, футболиста от „Боливуд“.

„От новите, онзи италианецът (б.р. – Диего Фабрини). Той може да играе за тия турнирите на бирата, „Арианата“ ли беше, „Каменица“ ли… Той е футболист за там. Аз не съм виждал такъв италианец, където е играл и в националния отбор, ако е вярно. То в юношеските формации… И тези двамата – шотландците (б.р. – ирландецът Греъм Кери и шотландецът Тони Уот), дето са юноши на Селтик и Рейнджърс, като даваха интервютата, разказваха как са се чувствали по време на дербитата. И те все едно са играли финал за Шампионската лига. Някакви уморени португалци… Пинто тича един мач, колкото един нормален футболист за един сезон. Тича, когато го подгонят. Много странна история. При Лупи мисля, че имаше по-голяма интрига. Тука всичко е лотария.

За треньорската рокада, при която Люпко Петрович пое отбора, Джеки каза следното: „Не знам каква рокада. То като топчето, дето го разместват – тука има, тука няма. Проба-грешка, ей такива работи. Кой знае кой е бил треньор до момента, там са се наредили 100 човека. По време на мач само шофьора на рейса го няма… Кой свари, все започва да дава съвети. Люпко Петрович треньор, той ако знае къде се намира, аз ще си отрежа главата. Той ако мисли, че е във Виетнам и Камбоджа…“

„Аз го казах още преди месец, че това са най-важните неща – евротурнирите. То сега ще си проличи. Сега ги слушам да започват да казват, че не били важни, а нали уж се борят, за да се класират там. Защото виждат, че не могат да продължат. Те, ако отпаднат от тези (б.р. – Осиек), каква полза. Европейски футбол се играе с Титоград, а те са тръгнали на екскурзия… „Балкантурист“ да го възраждат. Втори кръг, а вече футболистите са изморени, пък ги пазят. За къде?“, каза Джеки относно предстоящия двубой с Осиек.

За отсъствието на Бодуров легендата коментира така: „Не знам за какво са го изкарали. Всеки има своите слаби страни, ама той поне е сърцат футболист. Но без него този Томаш, не знам. В Португалия имат ли хокей на лед, ама той само бодичек, плъзга се и такива… Кой го е гледал, кой го е харесал… И онзи ден при напрежение виждате какви комични ситуации. Пред тези, младите самодейци, Бодуров е класа над тях.“

„Колко години не знам. Все някой идва от новите и носи някакви картинки, рисунки. Сигурно 5 стадиона са построили вече… Нали трябва да има кой да играе на този стадион. Една боя не са му сложили, една крушка не са сменили. Той ще се разпадне скоро време този стадион. Не знам, нямам представа. Просто странни неща се случват“, каза още Джеки.