Представители на ЦСКА ще имат среща днес в Министерство на младежта и спорта, на която ще се обсъди и инициира бъдещето публично-частно партньорство с държавата относно строежа на нов стадион в Борисовата градина.

От "червения" клуб излязоха с позиция, в която призовават кмета на София Йорданка Фандъкова да окаже съдействие за синхронизирането на процедурите между институциите и по-бързото издаване на виза за проектиране - първа стъпка за реализиране на инвестиционния проект.

Позицията на ЦСКА, публикувана на официалния сайт на клуба:

"След като кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова обяви публично, че не съществуват пречки за изграждането на нов стадион на мястото и в границите на досегашното съоръжение, ПФК ЦСКА София веднага предприема следните законови стъпки.

Днес представители на клуба ще имат среща в Министерството на младежта и спорта, на която ще се обсъди и инициира бъдещото публично - частно партньорство с държавата. Напомняме, че именно ММС е принципал на собственика на "Българска армия" и спортна база "Панчарево"- дружеството "Сердика спортни имоти ЕАД", с което клубът ни има договор за дългосрочен наем.

Утре представители на Министерството и клуба ще се срещнат с главния архитект на София г-н Здравко Здравков и ще заявим идейния си проект за одобрение. Уважаема г-жо Фандъкова, от името на цялата армейска футболна общност, Ви молим искрено да ни окажете съдействие за синхронизирането на тези процедури между отделните институции и по-бързото издаване на "ВИЗА ЗА ПРОЕКТИРАНЕ" от главния архитект, което е първият и задължителен ход на този етап за реализиране на инвестиционния проект.

Вярваме, че ползотворното сътрудничество с държавните институции и демонстрираните от всички страни добра воля и желание ще доведат до конкретни и успешни действия."