Португалският защитник на ЦСКА Нуно Томаш ще се върне сред титулярите за вечното дерби утре. Плановете на Люпко Петрович са да разчита на същия състав от двубоите със Заря Луганск и Лудогорец, пише "Тема спорт".
 
Това е и най-сработената конфигурация на червените от началото на сезона. При нея в сърцето на ариергарда действат Томаш, Занев и Албентоса, халф-бекове са Турицов и Жеферсон, в средата на терена играят Бикел и Малинов, а Тиаго, Евандро и Coy са триото офанзивни състезатели. За последно ЦСКА излезе в този вид в реванша със Заря в Украйна.
 
Конкретно за Нуно Томаш това ще бъде 3-то участие във вечното дерби. Той беше титуляр при 0:0 на 20 април и при успеха с 2:0 на 21 май. Томаш има общо 5 мача в дербитата срещу сините и Лудогорец, а интересното е, че в тях ЦСКА не е допуснал гол. Португалецът е играл 3 пъти с разградчани, включително при 1:0 за купата през пролетта.
 
В стартовите 11 на ЦСКА във вечното дерби ще попаднат двама от новите - Занев и Албентоса. Извън групата отново ще е руснакът Денис Давидов, както и изпадналите в немилост капитани Бодуров и Пинто. Бранителят пропусна и предишното вечно дерби (2:0) заради контузия. Именно Пинто носеше лентата при успеха над Левски. 
 
Утре капитан на ЦСКА ще е Занев. Вчера Пинто отпразнува рождения ден на сина си в София, като беше в компанията на сънародника си Тиаго. Очаква се Бодуров и Пинто да гледат вечното дерби от трибуните. Албентоса и голмайсторът на червените Евандро пък решиха да разпуснат в басейн вчера следобед .