Още по темата

 

Португалският защитник на ЦСКА Нуно Томаш ще се върне сред титулярите за вечното дерби утре. Плановете на Люпко Петрович са да разчита на същия състав от двубоите със Заря Луганск и Лудогорец, пише "Тема спорт".
 
Това е и най-сработената конфигурация на червените от началото на сезона. При нея в сърцето на ариергарда действат Томаш, Занев и Албентоса, халф-бекове са Турицов и Жеферсон, в средата на терена играят Бикел и Малинов, а Тиаго, Евандро и Coy са триото офанзивни състезатели. За последно ЦСКА излезе в този вид в реванша със Заря в Украйна.
 
Конкретно за Нуно Томаш това ще бъде 3-то участие във вечното дерби. Той беше титуляр при 0:0 на 20 април и при успеха с 2:0 на 21 май. Томаш има общо 5 мача в дербитата срещу сините и Лудогорец, а интересното е, че в тях ЦСКА не е допуснал гол. Португалецът е играл 3 пъти с разградчани, включително при 1:0 за купата през пролетта.
 
В стартовите 11 на ЦСКА във вечното дерби ще попаднат двама от новите - Занев и Албентоса. Извън групата отново ще е руснакът Денис Давидов, както и изпадналите в немилост капитани Бодуров и Пинто. Бранителят пропусна и предишното вечно дерби (2:0) заради контузия. Именно Пинто носеше лентата при успеха над Левски. 
 
Утре капитан на ЦСКА ще е Занев. Вчера Пинто отпразнува рождения ден на сина си в София, като беше в компанията на сънародника си Тиаго. Очаква се Бодуров и Пинто да гледат вечното дерби от трибуните. Албентоса и голмайсторът на червените Евандро пък решиха да разпуснат в басейн вчера следобед .