Италиански опитен наставник или бившият старши треньор на пловдивския Ботев Николай Киров-Белия са фаворити за поста на Люпко Петровия, който напусна ЦСКА по собствена молба. Чуждият специалист е препоръчан от спортния директор на „червените" Кристиано Джарета, твърди "24 часа".

Пловдивчанът Киров пък спечели уважението на шефовете на ЦСКА с победите, които постигна над тима от Борисовата градина през пролетта, които на практика им отнеха купата на България и шампионската титла. Белия бе уволнен от Ботев, след като загуби финала за купата от градския съперник Локо. 44-годишният бивш вратар в момента е без отбор.

72-годишният Петрович напусна ЦСКА заради натиска от страна на феновете, които открито поискаха оставката му още на стадиона в Стара Загора при загубата с 1:2 в неделя. Бившият наставник на Левски и Литекс у нас води ЦСКА в 14 мача във всички турнири, в които записа 8 победи, 4 равенства и 2 загуби.

Едно от пораженията обаче бе с 0:1 от Зоря (Луганск), което коства продължаването на „червените" в Лига Европа. Ремитата пък бяха срещу непретенциозния Дунав в Русе и първата среща с украинците, както и в дербитата с Лудогорец в Разград (0:0) и с Левски (2:2).

Предишният старши треньор Добри Митов ще замени напусналия Люпко Петрович начело на ЦСКА в предстоящия домакински мач срещу Витоша (Бистрица). Негови помощници ще са сърбинът Милош Крушчич, Ивайло Станев, Ивайло Петров и Кирил Динчев.

След този мач има пауза заради евроквалификациите на националния тим и тогава ще бъде назначен постоянен треньор.