Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов защити главния мениджър на клуба Стойчо Стоилов, който в последните дни е засипван от критики и призиви за оставка. Тя му беше поискана от фенове, обединени във фейсбук групата “Трибуна Сектор Г”.

Вчера остри думи към него отправи и низвергнатият капитан Николай Бодуров. Според Паро обаче критиките са пресилени, а проблемите са други.

“Той не е най-големият виновник. Стоилов е служител. Казват му да търси свободни агенти и той ги търси. Какво е виновен, че толкова си могат или че не показват всичко, на което са способни? То е отговорност на треньора да ги тренира и да работи директно с тях. Стоилов води едни, после отива да търси други. Сякаш се вторачиха в него само защото направи две-три изказвания, в които се поизхвърли. Да ограничи изявите и всичко ще си дойде на мястото”, казва Паро пред “Тема Спорт”.

Никодимов не одобрява избора на Милош Крушчич за треньор на мястото на напусналия Люпко Петрович.

“Трябваше да бъде назначен човек, който е минал през “Армията”, а не някакъв световно неизвестен сърбин. Ситуацията е “Пременил се Илия, пак в тия”. Политиката ще си е същата, всичко ще си е по стария начин. Някои ходове вече са лесно предвидими.

Крушчич много хубаво ги даваше указанията досега, но поне да имаше резултати. Сега е Крушчич, после ще вземат някой друг на -ич. Явно само ученици на Люпко ще гледаме на пейката. В тази ситуация трябваше човек, който е от ЦСКА, който е разпознаваем. Говоря като човек, минал през ЦСКА. Не съм във възторг от това, което се случва. С тези измислени герои е ясно, че отборът няма да стане шампион. Дано ме опровергаят, но не вярвам. Нещата куцат в много отношения.  И футболистите вече се объркват от тези смени на треньори”, казва още Паро Никодимов.