ЦСКА финализира трансфера на офанзивния халф Стефано Белтраме от Ювентус.

Ръководството на армейците се разбра с бианконерите да откупи състезателните права на плеймейкъра, който през есента бе част от „Б“ отбора на торинския гранд. Футболистът премина успешно медицински прегледи и подписа своя личен договор с клуба. Във вторник той ще се присъедини към подготовката на новите си съотборници в Марбея.

Стефано Белтраме е юноша на Новара, роден на 8 февруари 1993г. През 2011 година е привлечен в Академията на Ювентус, където помага на младежката формация да спечели титлата и няколко други трофея. Потенциалът и изявите му са забелязани от наставника на мъжете Антонио Конте, който го взима в представителния отбор. Белтраме става част от звезден тим, в който личат имената на Буфон, Пирло, Погба и Анелка и много други известни футболисти.

През сезон 2012/13 той успява да дебютира в Серия А и да спечели титлата в Италия. В този период записва 20 срещи и 7 попадения за юношеските и младежки формации на родината си. След това бианконерите го преотстъпват последователно на Бари, Модена, Про Верчели и Проденоне. Следват силно представяне на холандска земя с екипите на Ден Бош и Го Ахед Ийгълс, където за три години изиграва близо 100 мача, записвайки 22 гола и 17 асистенции.