Още по темата

 

ЦСКА ще получи наказание от дисциплинарната комисия на БФС заради част от хореографията в сектор “Г” по време на дербито срещу Левски от първия пролетен кръг в efbet Лига (0:0).

Делегатът на футболната битка за България Марин Раковски е описал в доклада си лозунга от “червената” агитка за “нулева толерантност”, допълнен с плакати на самоубиващ се човек със сърп и чук вместо глава, знаци за забрана на Че Гевара, на символа на анархизма, на “Л”, наподобяващо логото на Левски, и цифрата 7, явно като препратка към спонсора на съперника, както и други призиви, изразени чрез рисунки.

Описани са и възпламенените бомбички и димки от фенове на "червените", за което ще има допълнителна финансова санкция.

В същото време тежката криза, мобилизирала и обединила феновете на Левски, създаде истинско чудо - “сините” ултраси не хвърлиха нито една бомбичка и не направиха нито едно провинение по време на дербито. И най-крайните запалянковци от агитката доказаха, че има ли воля, има и начин, пише "24 часа".

Осъзнавайки, че хвърлени бомби биха довели до финансови наказания за Левски в дни, в които самите фенове са се активизирали и събират средства за любимия клуб, запалянковците се въздържаха от обичайните си действия по време на почти всеки мач и превърнали се в задължително присъстващи по време на дербита.