Нападателят на ЦСКА Али Соу продължава да чака първия си гол в голям мач на тима. Той не успя да се разпише и в 6-ото си участие във вечното дерби при 0:0 на 15 февруари. Ако се вземат двубоите с Левски и Лудогорец, както и срещите в Лига Европа, статистиката сочи, че Соу има 17 участия и 1461 минути без попадение. Тоест за малко над 24 часа той така и не е успял да прати топката в мрежата!

От привличането си през лятото на 2018 г. Соу вече има 6 мача във вечното дерби, като е бил на терена 478 минути и само веднъж не попада сред 11-те. В сблъсъка миналия уикенд пред гамбиеца се отвори една добра голова възможност. В 49-ата минута след центриране на Пинто отляво топката стигна до Соу, който отправи плътен удар в очертанията на вратата. Ейолфсон обаче застана на пътя на кълбото и предотврати потенциалното попълнение.

На нападателя не му върви и срещу Лудогорец, пише "Тема спорт". Той има 6 участия и в сблъсъци с разградчани, от които 5 за първенство и 1 за купата. В тях е записал 495 минути, но също не се е разписал. А пропускът му от дузпа при 0:0 на "Армията" на 11 май 2019 г. се оказа и решителен в битката за титлата.

Соу така и не е вкарал гол и в евротурнирите. През миналото лято той записа 6 участия срещу Титоград, Осиек и Заря. Беше титуляр в 5 от двубоите, не попадна сред 11-те само в протоколния реванш с черногорците, но 488 минути не му стигнаха за попадение.

От друга страна, тази събота на Соу му предстои мач срещу любимата му жертва - Ботев Пловдив. Той има цели 6 гола срещу канарчетата. Гамбиецът се разписа на два пъти за успеха с 2:1 на "Армията" на 16 декември 2018 г. на силно заснежен терен. В полуфиналните битки за купата през април 2019 г. вкара още 3 попадения - едно при 2:3 в Коматево и още две при 3:3 на "Армията". Реално това са и двубоите от най-висок ранг, в които Соу се е разписвал за ЦСКА. Той беше точен и за успеха с 1:0 в Коматево на 14 септември 2019 г