Треньорът на Берое Димитър Димитров е като Джекил и Хайд в мачовете си срещу ЦСКА. Херо е действащият специалист с най-много победи като домакин срещу армейците. В гостуванията си в Борисовата градина обаче почти винаги си тръгва като победен, особено в тези за първенство. Справка на "Тема Спорт" със статистиката показа, че той се намира в серия от 9 поредни загуби във всички турнири на "Армията" и 11 само в елита!

Балансът на Димитров в двубоите на стадиона на ЦСКА е много слаб -18 мача, в които е записал 1 победа, 2 равенства и 15 загуби при 36:7 голова разлика за армейците. Двубоите на "Армията" за първенство пък са 13, в които Херо е загубил 12 пъти и е стигнал само до 1 равенство! Берое ще се превърне в 8-ия отбор, който Димитров извежда като гост на ЦСКА след Нефтохимик, Литекс, Левски, Велбъжд, Локо Пд, Черноморец и Лудогорец. Единственият редовен успех на 60-годишния специалист на "Армията" е в двубой за купата - 1:0 с Левски на 22 март 2000 г. с гол на Георги Иванов-Гонзо.

Трябва да се отбележи, че Херо на практика има 2 победи на "Армията", но едната е анулирана - 3:1 с Литекс в полуфинал за купата на 15 април 1998 г. Тогава е установена нередовна картотека на Радостин Кишишев и е присъдено служебно 3:0 за ЦСКА.

Херо има и едно реми в турнира -1:1 на 20 март 2002 г. с Локо Пд. Всъщност това е и последният случай, в който Димитров не си тръгва победен от стадиона на ЦСКА. Опитният треньор има реми като гост на ЦСКА на 5 май 2018 г. с Лудогорец в елита. Тогава обаче дуелът се провежда на "Васил Левски" заради честването на 70-годиш-ния юбилей на червените, така че този мач не влиза в статистиката.

Единствената точка, която Херо взима за първенство на "Армията", пък датира отпреди... 24 години! Той я печели с Нефтохимик при 1:1 на 6 април 1996 г. Така на практика Херо има 11 поредни поражения на стадиона на ЦСКА в шампионатни мачове. Последната визита на Димитров датира от 14 декември 2017 г. с Лудогорец в 1/4-финал - загуба с 1:2 след продължения.

Първата визита на Херо на "Армията" е на 23 октомври 1994 г. с Нефтохимик, като губи с 0:3 след два гола на Петър Михтарски и един на Мартин Зафиров. Доста важна за червените е победата с 1:0 над бургазлии на 22 февруари 1997 г. в първия пролетен кръг. С този успех ЦСКА отваря 10 точки аванс пред Нефтохимик и до голяма степен си подпечатва титлата. След мача треньорът на армейците Георги Василев-Гочето прави кълбета от радост по пистата, а в края на сезона тимът му спечели златен дубъл с купата.