Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова беше сред официалните гости наоткриването на турнира за Световната купа по художествена гимнастика. Състезанията в "Арена Армеец" преминават при огромен интерес, най-много овации в следобедните часове събра изпълнението на българския ансамбъл.

"За мен чест да присъствам на официалното откриване на Световната купа по художествена гимнастика. За София - европейска столица на спорта е привилегия да посрещне деветата Световна купа на едно от най-обичаните и красиви спортни състезания. Желая успех на всички 68 индивидуални състезателки и 15 ансамбъла. Поздравявам Илиана Раева и Българската федерация по художествена гимнастика с организацията на турнира, който привлича много състезатели, а и почитатели на гимнастиката. Художествената гимнастика е символ на красота и хармония, но зад това стои много упорит труд, прецизност, изящност и сложност на изпълнение. От сърце пожелавам успех и златни медали на нашите гимнастички - Невяна Владинова, Катрин Тасева и на момичетата от ансамбъла. Гордеем се с вас и ви подкрепяме напълно. Вашият пример увлича много момичета да се занимават с този красив спорт", каза в приветствието си Фандъкова.

Сред официалните гости бяха още Красен Кралев, министър на младежта и спорта, Илияна Раева, президент на Българска федерация по художествена гимнастика, футболната звезда Димитър Бербатов - кавалер на турнира за Световната купа, ръководители и легенди на световната и българската художествена гимнастика.

Турнирът за Световната купа отново е част от инициатива "София - европейска столица на спорта".